FSC

FENNTARTHATÓSÁG

FOREST STEWARDSHIP COUNCIL ©

Örömmel jelenthetjük be, hogy mi voltunk az elsők, akik megkaptuk az FSC ® tanúsítványt (Forest Stewardship Council ® certificate) a dekorációs autó belső gyártók között.

FSC ® útmutatás:

A Forest Stewardship Council ® (FSC ®) egy független, non-profit, nem kormányzati szervezet, székhelye Bonnban van, Németországban. A küldetése a Forest Stewardship Tanácsnak, támogatni a környezetileg megfelelő, társadalmilag hasznos és gazdaságilag életképes gazdálkodását a világ erdőinek.

FSC ® a küldetésével összhangban fejleszt, támogat, nemzetközi, nemzeti és területi szabványokat léptet elő; kiértékel, akkreditál és tanúsítványokat felügyel, amelyek igazolják az FSC ® szabványok használatát; tréninget és információt nyújt; és népszerűsíti az olyan termékeknek a használatát, amiken FSC ® logó van.

Az FSC ® szabványt úgy alkották meg, hogy a vállalatok elkerüljék az illegálisan kivágott fával való kereskedést, hogy a kivágott fával hagyományokat és polgári jogokat szegjenek meg, hogy ne legyenek veszélyben az erdők, ahol magas a fa értékének megőrzése, továbbá, hogy ültetvényekről vegyenek genetikailag módosított fákat az illegálisan kitermeltek helyett.

Ez a szabvány lehetővé teszi a vállalatok FSC ® Ellenőrzött Fa FSC ® tanúsítvánnyal rendelkező vállalatok ellátási lánc céljából keverés FSC ® tanúsítvánnyal rendelkező anyag. Ez lehetővé teszi a vállalatoknak bizonyítaniuk kell, hogy végrehajtási megtesz, hogy elkerüljék a kereskedelem az illegálisan kitermelt fa, támogatva a nemzetközi erdészeti jogszabályok végrehajtásával, a kormányzással és kereskedelemmel (FLEGT) kapcsolatos programja. Ez lehetővé teszi a vállalatoknak végrehajtásának megkezdése saját felelős beszerzési politikát.

Gyárak, akik ezzel a tanúsítással rendelkeznek, elfogadják és megkövetelik, hogy a beszállítói lánc minden tagja rendelkezzen FSC ® tanúsítással. Ezen gyárak bemutatják, hogy bevezették a legjobb módszert arra, hogy elkerüljék az illegális fával történő kereskedést, melyben támogatást nyújt számukra a Nemzetközi Erdészeti jogszabály és értékesítési (FLEGT) program. Továbbá, lehetővé teszi a vállalatoknak, hogy kialakítsák saját felelős beszerzési politikájukat.

2018 Éves Energetikai Szakreferensi Riport